Advent – 2018! Naj bodo dnevi adventa namenjeni tudi sprejemu s strani nas Slovencev kulturnih dosežkov, ki so v preteklosti obogateli naš svet.

Advent – 2018!

Kulturno res pomembne ženske, ki so in še vedno obogatijo naš svet:

  • Suzanne Verdal (1944 – še živa) iz Kanade, akademska koreografinja, avantgardna art plesalka, pionirka reciklažne umetnosti, dobra pesnica in slikarka, po ZDA potujoča ex. plesalka, mati treh otrok in “muza” slavne pesmi L. Cohena “Suzanne”. Pozorno si oglejte video posnetek njene pripovedi v njeni starosti 66 let. Gospa Suzanne Verdal je še vedno prodorno bistra, navdihovalka, “muza” za vsakogar, k ji prisluhne.
  • Joni Mitchell (1943 – še živa) tudi iz Kanade, ena najbolj ustvarjalnih glasbenic iz polpreteklega časa z verjetno največ lepih ljudskih in ostalih pesmi na tematiko življenja v sodobnem svetu. Žal gospa J. Mitchell v teh letih leži in okreva po možganski kapi. Prisluhnite njenim večno lepim avtorskim, ponarodelim pesmim “The Circle Game” in “Both Sides Now”.
  • Pomembne sodobne vrhunske operne pevke: Anna Netrebko, Elina Garanca: “Barcarola” – bajno lepi odlomek iz opere J. Offenbach-a, Hoffmann-ove pripovedke. O ozadju te in ostalih slavnih oper bomo pri “SLOVENIANI” še pisali.

Zapis:  l.r. Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij »SLOVENIANA«

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Call Now Button