V letošnjem 2019, letu začenjamo z novimi spodnjimi tematikami.

Žal nas je takoj na začetku letos novega 2019. leta, presenetila neprijetna vest o novi zadolžitvi naše R. Slovenije, ki jo je seveda izvedla nova, komaj 100 dni vladajoča “LMŠ” koalicijska vlada, premiera M. Šarc-a. Pri SLOVENIANI smo že lani v 2018. letu, resno opozarjali na teoretično in praktično EKONOMSKO NEZNANSTVENOST iz MARKSIZMA, iz marksistične ideologije izhajajočih ekonomskih konceptov, praktičnega funkcioniranja/delovanja državne ekonomije, financ, gospodarstva.

NEZNANSTVENOST dela “KAPITAL.1, 2, 3” – Karla MARKSA je že 1896. leta, javno, knjižno – Z VELJAVNIMI ZNANSTVENIMI EKONOMSKIMI METODAMI DOKAZAL MEDNARODNO PRIZNANI AVSTRIJSKI EKONOMIST PROF. in FINANČNI MINISTER

EUGEN BOHM-BAWERK (1851 – 1914). Podobo pomembnega ekonomista E. B.-BAWERK-a, je država R. Avstrija imela celo na svojih bankovcih za 100 šilingov.

NA ZNANSTVENO VELJAVNOST BOHM-BAWERK-ove OVRŽBE ZNANSTVENE “NEVREDNOSTI” Marksovega dela: “KAPITAL 1, 2, 3” je v svojem pomembnem delu BERMANOV DOSJE leta 2000, na strani 1313 opozarjal že znani in priznani slovenski ekonomist/analitik dr. Aleksander BAJT.

Na kratko tu le povzemamo: MARKSOVA t.i. politična ekonomija iz KAPITALA 1, 2, 3 – JE NEZNANSTVENA ZATO, KER K. MARKS NI ZNANSTVENO KOREKTNO OBDELAL POMEMBNIH EKONOMSKIH PODROČIJ:

  • ponudba in povpraševanje
  • oblikovanje cene dela
  • vloga porabe, delovnega časa v tvorjenju tržnih izdelkov
  • elementov, vložka in kvalitete dela, vloženega v proizvode K. Marks ni ustrezno detajliral/zajel, itd., itd

Enostavno ponazorjeno: vsi vemo, da ne moreta biti enako dobro plačana oz. imeti enake cene – “dobro in slabo delo” kar izenačeno. Dva enako kvalitetna izdelka – za katerega so pri prvem porabili za 100ur dela, pri drugem enakem pa 1000ur dela, ne moreta imeti različnih cen, itd, itd.

Tovrstnih neznanstvenosti, nelogičnosti, znanstvene nedoslednosti je v ekonomsko neznanstvenem delu KAPITAL 1, 2, 3, Karla Marksa veliko.

ZATO TUDI V PRAKSI NOBENA KOMUNISTIČNO/SOCIALISTIČNA DRŽAVNO-PRAVNA EKONOMIJA V PRAKSI NI DELOVALA OZ. SO VSE DRŽAVE, KI SO JO UPORABLJALE – PAČ – P R O P A D L E.

V tem uvodnem prispevku podajamo samo osnovne linke za vašo boljšo lastno informiranost o pomembnem ekonomistu E. BOHM BAWERK-u. Več tematike bomo napisali v nadaljevanju leta. K debati vabimo tudi priznane slovenske in ostale ekonomiste.

Janez Kepic-Kern, glavni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.

Citatni preposnetek: Izbrano besdilo o Marxu iz knjige: Aleksander Bajt, Bermanov dosje.

Citatni preposnetek: Liza Minnelli & Joel Grey – Money, Money 1972 (https://www.youtube.com/watch?v=CofN4q_qv0o)

Pri “SLOVENIANI” želimo ohranjati konstanten visok kulturni nivo obravnave tematik, zato vsako temo postavimo osmišljeni okvirni kontekst. Zato, k temi “LMŠ” vladnega zadolževanja, naše R. Slovenije, prilagamo link na izvedbo slavne molitve Casta diva (red/kasta bogov) v izvedbi Marije Callas iz leta 1958.

V molitvi Casta diva, Maria Callas sprašuje/prosi bogove, naj pazljivo pogledajo, če je prav da se ji dogajajo vse njene nesreče.

TUDI SLOVENCI SE Z MARIJO CALLAS VPRAŠAJMO, ALI JE PRAV, DA SE NAM DOGAJAJO VSE TE NESREČE? ANGAŽIRAJMO SE IN JIH PREPREČIMO.

Citatni preposnetek: Maria Callas – Casta diva – Paris 1958 (https://www.youtube.com/watch?v=CofN4q_qv0o)

Pomembni zelo kritični tango Cambalache v “šaljivi” izvedbi tango mojstrice Libertad Lamarque iz filma Marquesa del Barrio: film, ki je opozarjal na nevarnost zapadanja v alkoholizem zaradi neurejenih gospodarskih in političnih razmer.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Call Now Button